Over Boer Ruud

Wij zijn Ruud en Peter van Dijck. Samen met onze kinderen hebben wij een vleesvarkensbedrijf. We zijn trots en transparant over onze manier van werken. We kopen biggen van 10 weken oud bij onze buurman in Oirlo. Hij heeft dezelfde drive als wij: een eerlijk en heerlijk stukje vlees van gezonde varkens. We werken nauw met hem, onze dierenarts en onze voerleverancier samen. Daardoor hebben we een goede controle over de gezondheid van onze dieren en dus ook over het vlees. 

Hoogwaardig voer

Onze voerleverancier is Havens uit het naburige Maashees. Zij voeren hun grondstoffen per schip aan via de Maas en produceren voor ons een hoogwaardig basisvoer. Bovendien ondersteunen ze ons met kennis. Het voer van Havens vullen wij zelf aan met locale en regionale restproducten. Voedsel uit de menselijke voedselketen dus. Hoogwaardiger kun je het niet hebben. De restproducten zijn afkomstig uit graan- en aardappelverwerking:

  • Biergist van Hertog Jan gebrouwen bier.
  • Friet en aardappelstoomschillen afkomstig van onze partners: Aviko Rixona in Venray, Aviko Lomm en Oerlemans Foods in Broekhuizenvorst.
  • Brood van supermarkten en bakkerijen. In Panningen worden deze broden weer geschikt gemaakt voor onze varkens. 

Zo vullen we ongeveer 80% van de eiwitbehoefte van onze varkens in. Het zijn duurzame restproducten uit de regio. Deze regionale producten vervangen dus de soja uit BraziliĆ«. Dat betekent een enorme besparing in het aantal transportkilometers. Niet milieubelastend maar milieuontlastend! De overige 20% is duurzame soja. Daarvoor is geen oerwoud gekapt. Het vlees van Boer Ruud in de winkel onder het label 'Lekker uit Limburg'

De varkens van Boer Ruud gaan sinds 2014 rechtstreeks naar de slager. De weg naar uw bord is daardoor transparant en kort. Keurslager Jack Keulen is onze vaste partner. Zijn slagerij en vleesverwerkend bedrijf hebben 3 sterren. De landelijke top! Jack Keulen hecht waarde aan het verhaal achter de varkens. Hoe groeien ze op, wat krijgen ze te eten? Daar zijn we heel open en duidelijk in. Regelmatig ontvangen we klanten van Jack Keulen bij Boer Ruud. We kunnen hen dan overtuigen van onze manier van werken en het heerlijke vlees bewijst de rest. Niet gek dus dat de varkens van Boer Ruud in Hulsberg en omgeving al goede naam gemaakt hebben. Nu de rest van Nederland nog! Jack Keulen is Limburgs beste slager en behoort top de top vijf van Nederland. Daarvan mag Boer Ruud het uithangbord zijn. Wij vinden het een grote eer en een geweldig compliment..

Proeven? Bestel in de webshop.